icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Anytime Fitness breidt uit in Landgraaf

Anytime Fitness zet zijn stormachtige ontwikkeling in Nederland voort. In november opent de fitnessketen zijn tweede vestiging in de gemeente Landgraaf; in het Centrumplan Waubach aan de Hovenstraat. “Echt een perfecte plek voor onze formule.”

Anytime Fitness is het grootste fitness franchiseconcept ter wereld. Verspreid over de aardbol zijn er al bijna 5.000 vestigingen, waar je als lid allemaal terecht kan. “Het is natuurlijk een grappige feature dat je overal ter wereld kunt gaan fitnessen; van Sydney tot Barcelona”, legt Petro Hameleers, master franchisee voor de Benelux uit. “Maar belangrijker is dat onze clubs 24/7 geopend zijn. Je kunt er aan de slag wanneer je wilt. Ze zijn kleinschalig en persoonlijk opgezet, zodat ze niet te intimiderend overkomen en het voor iedereen aangenaam is om te gaan fitnessen.”

Plus en Kruidvat

De van oorsprong Amerikaanse keten groeit fors in Nederland. Er zijn al 105 filialen en dit jaar komen er nog zeven bij. Jaarlijks wordt op een uitbreiding van 25 tot 30 vestigingen in de Benelux gemikt. Hameleers: “We zoeken locaties in een woonomgeving. Liefst op een zichtlocatie bij een buurtsuper of zo; waar je goed kunt parkeren.” Het door JPO ontwikkelde Centrumplan Waubach voldoet helemaal aan dat plaatje met een Plus-supermarkt en een Kruidvat als buren. “Echt een prachtige nieuwbouwlocatie. Alsof ‘ie voor Anytime Fitness bedacht is.”

Groot genoeg

Het wordt de tweede ‘AF’ in Landgraaf, maar dat is volgens Hameleers geen enkel probleem. “De eerste loopt erg goed. Daarnaast hebben we door onze kleinschalige opzet van de sportscholen geen enorm verzorgingsgebied nodig om succesvol te kunnen zijn en mensen goede work-outs te kunnen bieden. Landgraaf is wat dat betreft groot genoeg!”

Kruisbestuiving

Ook JPO ziet Anytime Fitness graag komen. “Het is een welkome aanvulling voor de bewoners van Waubach en daarmee voor de Hovenstraat”, aldus ontwikkelingsmanager Bas Rijken. “We zijn specifiek op zoek gegaan naar een huurder die echt iets toevoegt aan de locatie en complementair is aan de andere formules. Dat is met Anytime Fitness goed gelukt. Dit zorgt voor nog meer dynamiek en net weer wat extra beleving, wat de kruisbestuiving met de Plus en het Kruidvat ten goede komt.”