icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Eerste VolkerWessels Tiny Forest voor Limburg

Als JPO zijn we een trots onderdeel van VolkerWessels. Die trots heeft vandaag nog een extra boost gekregen omdat de aanplant van VolkerWessels eerste Tiny Forest – ‘Gi-Ga-Groen’ genaamd – hier in ons eigen Limburg plaatsvond. De primeur gaat naar kindcentrum Bonjour in Stein. De komende maanden zullen nog zeker zeven locaties, verspreid over Nederland volgen.

Tiny Forest is een minibos met inheemse bomen ter grootte van een tennisbaan. Ze vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest is een buitenleslokaal waar kinderen over de Nederlandse natuur leren en buurtbewoners elkaar op een prettige en gezonde plek kunnen ontmoeten.

Natuurinclusief

Daarmee sluiten Tiny Forests naadloos aan bij hoe wij bij JPO in het leven staan. We willen iets nalaten wat er toe doet, plekken die meer geven dan nemen. Mensen verbinden en verwonderen. Samen met de partners om ons heen bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Natuur maakt daar een essentieel onderdeel vanuit. Niet voor niets zijn we één van de initiatiefnemers van ‘Aan de Vallei’ in Roermond; de grootste natuurinclusieve leefomgeving van Limburg.

Ook in de gemeente Stein werken we aan een gezonde leefomgeving, met de ontwikkeling van de woonwijk Lindehagen in Urmond. Ik ben er trots op dat we in mijn eigen woonplaats nu ook met een Tiny Forest bijdragen aan een gezonde leefomgeving en Steinse kinderen de kracht van natuur laten beleven.” aldus Nadja van Es, directeur JPO.

100 kinderen

Honderd kinderen van kindcentrum Bonjour!, IKC De Triviant en De Taalwijzer Stein plantten vandaag hun eigen boom op het schoolplein. Alle bomen samen vormen een Tiny Forest. Eerder hadden zij al een voorpretles gevolgd waarbij ze leerden over het Tiny Forest en hun opleiding tot Tiny Forest Rangers is gestart. Ook hebben de kinderen het mini-bos mee mogen ontwerpen samen met ons zusterbedrijf gebr. Van Kessel. In de toekomst zal het eveneens dienst doen als buitenleslokaal voor de leerlingen. Zij gaan er als ‘Tiny Forest Rangers’ onderzoekjes doen en houden het Tiny Forest schoon en natuurlijk.

Tiny Forest geeft toekomstige generatie het belang van natuur mee

VolkerWessels, de grootste bouwer van Nederland, heeft samen met IVN Natuureducatie het initiatief genomen om meer natuur toe te voegen aan woonwijken en kinderen al jong het belang van natuur mee te geven door hen er iets over te leren en actief bij te betrekken. Daarnaast stimuleert een Tiny Forest de biodiversiteit, zorgt het groen voor extra waterbergingscapaciteit, verbetert de luchtkwaliteit en wordt hittestress tegengegaan.