icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Groei van Bloemenhof in Echt gevierd tijdens de Dag van de Lente

Dinsdag 21 maart vierden JPO en Nester samen met de toekomstige bewoners en projectpartners de Dag van de Lente. Met voldoende positieve aandacht van de gemeente Echt-Susteren, JPO, Nester en Jongen groeit Bloemenhof in een recordtempo uit tot een volwaardig nieuwe woonwijk.

Feestelijk moment

In mei 2020 zijn de eerste zaadjes geplant voor Bloemenhof. Een omgeving die sociaal verbindt en bewoners een thuis geeft. Begin dit jaar zijn de bouwwerkzaamheden van de woningen en appartementen gestart. Vandaag is te zien dat Bloemenhof steeds meer vorm krijgt. Een feestelijk moment en dat vieren we graag samen.

Directeur-bestuurder Harrie Oosterlee van Nester: “In de Bloemenhof komt ruimte voor geluk en een thuis samen in één gebied. Mooi om dat aan het begin van de lente te vieren met toekomstige bewoners, omwonenden en partners in de realisatie van deze wijk.”

Nadja van Es, directeur bij JPO: “Samen met de gemeente Echt-Susteren, Nester, bouwbedrijf Jongen en Mansvelt Infra-ontwikkeling en Management bouwen we hier aan een wijkwaar toekomstige bewoners zich thuis gaan voelen. Een plek waar je heerlijk kunt wonen in een groene omgeving op steenworp afstand van het centrum van Echt. Waar jong en oud, huurders en woningeigenaren in een veilige en intieme omgeving samenleven. Een plek waar geluk de ruimte krijgt.”

Jongen-Dag van de lente-Bloemenhof Echt-13.jpg
Wethouder Geert Frische overhandigd koper een Kadoboompje als symbool voor de groei van Bloemenhof.

Wethouder Geert Frische van de gemeente Echt-Susteren: “Ook in Echt is er volop vraag naar betaalbare woningen. Het is dan ook geweldig dat in deze mooie, nieuwe wijk later dit jaar bijna 65 huishoudens een nieuwe woning kunnen betrekken.”

Start verhuur appartementen

De 20 koopwoningen van Bloemenhof zijn reeds allen verkocht. Voor de 32 sociale huurappartementen en 12 middenhuurappartementen die Nester bouwt start de verhuur rond de zomer.

Een inclusieve buurt

Door een mix van koop-, midden- en sociale huur biedt Bloemenhof een thuis aan een diversiteit van bewoners, een inclusieve samenleving. Het besloten groene karakter van het hof zorgt niet alleen voor een intiem karakter maar zorgt ook voor een sociaal veilige buurt die uitnodigt om elkaar te ontmoeten in de groene leefomgeving.