icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Nieuwbouw woningen Sjtadshaof Roermond overstijgt verwachting

Veel van de nieuwbouw woningen in het nieuwbouwplan Sjtadshaof hebben reeds een eigenaar gevonden of zijn geopteerd. Het innovatieve MorgenWonen PUUR-concept van VolkerWessels, waarbij de huizen zeer energiezuinig zijn én woonklaar worden afgewerkt, blijkt aan te slaan.

Volgens betrokken makelaars, Jack Frenken en Damen, loopt de verkoop van de zestien eengezinswoningen harder dan verwacht. Dirk Franssen, wethouder voor economie, stedelijke ontwikkeling & financiën van Roermond, is minder verbaasd. “Het is een prachtige locatie aan de rand van de stad; dichtbij het natuurgebied, maar ook op fietsafstand van het stadscentrum. Bovendien zijn de woningen zowel geschikt voor jonge gezinnen als voor doorstromers. Daarbij hebben we toch nog wel te maken met krapte op de woningmarkt, dus begrijp ik dat er daarom veel vraag naar is.”

Sjtadshaof is een nieuwe wijk in wording aan de zuidoostkant van Roermond. Het is een ruim opgezet plan, boordevol groen. De wijk wordt aan verschillende kanten omringd door bossen, heidevelden en de Maasnielderbeek.

Energiezuinig én woonklaar

De eerste 16 nieuwe woningen in de laatste fase van het plan worden gebouwd volgens het MorgenWonen-concept van VolkerWessels. Deze woningen zijn ontwikkeld met het oog op de toekomst. Ze wekken meer energie op dan ze verbruiken. Dat is niet alleen goed voor klimaat en milieu, maar ook voor de portemonnee. Naast een lage energienota zorgt ook duurzaamheidskorting op de hypotheekrente voor lagere woonlasten.

Bovendien worden de huizen, onder optimale omstandigheden, in een fabriek gebouwd. Het resultaat is hoge kwaliteit en een bijzonder korte bouwtijd van vier maanden. Dan is de woning ook meteen woonklaar. Je hoeft alleen je meubels mee te nemen!

Klaar voor de wereld van morgen

Nadja van Es, directeur van projectontwikkelaar JPO: “De omgevingen die we creëren, zoals Sjtadshaof, voelen als thuis. We willen iets nalaten wat ertoe doet en voor lange tijd het verschil maakt. Woningen die energiezuinig en betaalbaar zijn. Zo dragen we bij aan de Limburgse Woondeal en voegen we ook in Roermond koopwoningen toe die bereikbaar zijn voor iedereen. En ondertussen werken we aan de voorbereiding aan de volgende fase van nog eens 33 woningen.”

De bouw start naar verwachting rond de jaarwisseling.
De resterende huizen worden verkocht via Jack Frenken Makelaars en Adviseurs en via Damen Makelaardij.