icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
31 januari 2020

Nieuwe directie Jongen Projectontwikkeling

‘Resultaten waar Limburg trots op kan zijn’  Vanaf januari heeft Jongen Projectontwikkeling een geheel nieuwe directie. Nadja van Es en Gard Stals komen beiden uit Limburg, zijn gepokt en gemazeld in de vastgoedsector én zijn er helemaal klaar voor. Tijd voor een eerste kennismaking.

Nieuwe directie Jongen Projectontwikkeling
Nadja van Es en Gard Stals

Beiden twee kinderen, beiden geboren, getogen en woonachtig in het Limburgse en beiden uitgerust met een indrukwekkend track record in de ontwikkeling van vastgoedprojecten. De overeenkomsten zijn onmiskenbaar; net als dat hun visies op projectontwikkeling goed op elkaar aansluiten. En dat is op zich dan wel weer handig als je gezamenlijk de directie voert en Jongen Projectontwikkeling wilt uitbouwen tot dé projectontwikkelaar van Limburg.

Bestuurlijk lef

“Er kan nog zo veel in deze provincie”, trapt Nadja af. “Het is hier geweldig wonen en werken. Nee, het is niet de Randstad, maar de centralere ligging ten opzichte van Europa biedt voor de toekomst veel kansen.” “Zeker omdat Limburg steeds vaker durft te kiezen voor kwaliteit”, vult de in Weert woonachtige Gard aan. “In het verleden werd er teveel in woningbouwaantallen gedacht en te weinig gekozen voor een goed doordacht concept. Dat is zonde, want dat leidde tot denken in beperkingen en daarmee tot minder kwaliteit. Nu zie je dat er meer bestuurlijk lef ontstaat. Wij gaan daar vol in mee; met dezelfde durf en daadkracht waarmee ons moederbedrijf VolkerWessels ook doordrenkt is. In projectontwikkeling is het belangrijk dat alle partijen focussen op hun toegevoegde waarde in het proces. De overheid voor de publiekrechtelijke rol. Aan ons de uitdaging om met creativiteit en ondernemerschap tot de verbeelding sprekende concepten te ontwikkelen. Gezamenlijk komen we dan tot resultaten waar Limburg trots op kan zijn.”

Menselijke maat

Nadja noemt het Aldegondapark – de herontwikkeling van een voormalig bedrijventerrein tot woonlocatie in Maastricht – als een project waar ze trots op is. “Elk jaar rij ik er nog wel eens langs. Je voelt gewoon dat het een plek is waar mensen met veel plezier wonen; rondom een park middenin de stad. We hebben toen echt een sfeer willen creëren, een ontmoetingsplek voor jong en oud. Bij ons staat de menselijke maat sowieso centraal in onze projecten. Niet alleen voor wat betreft omwonenden en de mensen die er uiteindelijk gaan wonen of werken, maar ook in de samenwerking met bijvoorbeeld gemeenten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten om een project te realiseren. Dat vind ik heel belangrijk.”

Droombeeld

Voor Gard is de Brainport Industries Campus in Eindhoven één van de favoriete projecten waar hij zelf aan bijgedragen heeft. “Het concept klopt; het verhaal klopt. Het gaat bij projectontwikkeling niet om het bouwen an sich, maar juist om met visie een plek in te vullen; eigenlijk om samen met alle stakeholders een droombeeld te scheppen. Het creëren van ruimte in de gebouwde omgeving om daarmee bovenal maatschappelijk rendement tot stand te brengen. Als dat lukt, kan ik daar intens van genieten.”

Cultuur

Met dezelfde passie beginnen Nadja en Gard aan hun klus bij Jongen Projectontwikkeling. “We gaan daarin zeker de samenwerking opzoeken met andere partijen in Limburg”, aldus Nadja die met haar gezin in Stein woont. “We staan daar heel fris en open in. Met respect voor elkaars belangen, boek je de beste prestaties.” “Waarbij authenticiteit voor ons een kernbegrip is”, vult Gard aan. “Dicht bij jezelf en de Limburgse cultuur blijven en je toch vrij voelen om met durf en creativiteit het beste concept neer te zetten. Daar gaan we voor.”