icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Oplevering 70 woningen ‘Aan de Stadsmuur’ in Venlo

Afgelopen donderdag is samen met de bewoners van de 13 kadewoningen, 12 koopmanshuizen en 45 appartementen in het nieuwe stadsdeel ‘Aan de Stadsmuur’ geproost op een nieuw tijdperk. Dit feestelijk moment van deze allerlaatste fase van de herontwikkeling van de stadswijk Q4, viel samen met de opening van de uitbreiding van de Erfgoudroute die nu ook door dit stukje historische binnenstad leidt.

“Als wethouder van deze stad en het project Q4 in het bijzonder ben ik enorm trots op wat ik nu zie”, aldus Marij Pollux. “In deze wijk heeft de afgelopen decennia, en zeker de afgelopen jaren, een grootschalige herstructurering plaatsgevonden. Het is een levendige stadswijk geworden met historisch besef. Aan de Stadsmuur vormt de laatste grootschalige nieuwbouwontwikkeling en daarmee het sluitstuk, maar tevens het begin van een hele mooie toekomst.”

“Mooi dat we dit samen met de nieuwe bewoners en onze partners kunnen beleven”, licht Nadja van Es, directeur bij projectontwikkelaar JPO, toe. “We organiseren dit omdat we het belangrijk vinden om nieuwe bewoners te verbinden. Successen vieren we tenslotte samen!”

Ziel van Venlo

“Het is misschien raar dat je iets beschermt wat niemand ooit nog kan zien, maar toch is dat heel belangrijk”, zei stadsarcheoloog Jacob Schotten daar eerder over, in gesprek met L1. “We staan hier letterlijk op de ziel van Venlo. Precies vanaf deze plek heeft deze stad haar gedaante gekregen, weten we nu.”

Van Es: “Dit is bij uitstek zo’n project waar alles klopt: de mensen, het gebouw en de omgeving. Het is een project dat is ontwikkeld vanuit het hart, met respect voor het verleden. Bij JPO creëren we plekken waar geluk de volle ruimte krijgt. Dit is zo’n ontwikkeling, waarmee we anderen inspireren en verwonderen. Aan de Stadsmuur is dé wijk waarover gesproken wordt en waar Venlonaren trots op zijn. Een plek die meer geeft dan neemt.”