icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Start bouw 'De Frontier' Sittard

Op maandag 7 maart heeft wethouder Pieter Meekels het officiële startsein gegeven voor de bouw van acht appartementen en twee commerciële ruimten van de ‘De Frontier’ in Sittard. Hiermee is er een begin gemaakt aan de allerlaatste fase van Ligne.

Aan wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen de eer om de funderingsbekisting te plaatsen in het bijzin van Nadja van Es, directeur van JPO en Rob Haarmans directeur van Jongen Bouwpartners.

Pieter Meekels, wethouder stedelijke ontwikkeling: “Met de start van de bouw van ‘De Frontier’ nadert de afronding van het gebied De Dobbelsteen/Ligne, een van de belangrijke projecten in Zitterd Revisited. Er is sinds 2005 veel werk verzet om de bouw mogelijk te maken, maar uiteindelijk verrijst een schitterend complex op een nog mooiere locatie in het historische centrum van Sittard.”

De projectnaam van de laatste fase refereert naar de rijke geschiedenis van dit stukje binnenstad:‘De Frontier’ is gelegen op de grens tussen de voormalige schootsvelden die vanaf 1677 veranderden in een stadstuin voor inwoners én de middeleeuwse vestingwerken van Sittard.

 “Hier woon of werk je straks in het hart van Sittard”, aldus Nadja van Es, directeur van ontwikkelaar JPO. “Een plek waar rijke historie van de vestingstad samengaat met de moderne en eigentijdse architectuur van ‘De Frontier’. Gelegen aan de Geleenbeek en  op de grens van de groene schootsvelden én de binnenstad. Hier voel je de rust en vrijheid van de natuur en de levendigheid van de stad. Een bijzonder mooie plek waar geluk de ruimte krijgt voor toekomstige bewoners en ondernemers.”

 In de afgelopen jaren werd er aan de westzijde van de Schootsvelden het project ‘Ligne’ gerealiseerd, een ontmoetingsplek met hogeschool, museum, filmhuis, bibliotheek en zorgwoningen. Het woongebouw ‘De Frontier’ vormt de sluitsteen van deze ontwikkeling.

Succesvolle verkoop

Het plan is bijzonder in trek bij mensen en ondernemers uit de regio. De verkoop verloopt dan ook zeer voorspoedig.

Nog het laatste appartement of commerciële ruimte bemachtigen in ‘De Frontier’? Meld je dan snel bij makelaar Ronald Mullens van RoyWorks in Geleen of Roy Broekmans van RoyWorks in Sittard of neem een kijkje op de-frontier.nl.

Start bouw De Frontier Sittard
Het officiële startsein van de bouw werd gezamenlijk gevierd met toekomstige bewoners en ondernemers