icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Start bouw Villa Via Nova

De gemeente Valkenburg, ontwikkelaar JPO en de toekomstige bewoner hebben gezamenlijk het startschot gegeven voor de bouw van 14 woningen in de nieuwe wijk Villa Via Nova in het bruisende hart van Valkenburg.

Onder toeziend oog van de nieuwe bewoners gaven wethouder Wim Weerts van de gemeente Valkenburg, Nadja van Es, directeur van initiatiefnemer JPO, Paul en Diana van Riemsdijk namens de toekomstige bewoners symbolisch het startsein voor de bouw.

Foto start bouw handeling.jpg
V.l.n.r. Wethouder Wim Weerts, Directeur Nadja van Es (JPO) en toekomstige bewoner Paul en Diana van Riemsdijk

“Wij zijn verheugd dat de afbouw van het Villa Via Nova terrein van start kan. In de aanloop naar deze bouw heeft de gemeente een constructieve en transparante samenwerking ervaren met JPO. Ik kijk er naar uit dat het terrein zoals het er nu bij ligt straks plaats gaat maken voor de veertien (deels levensloopbestendige) woningen die JPO er zal realiseren. Mét de bijpassende openbare buitenruimte die de verbinding vormt met het centrum”, aldus wethouder Wim Weerts.

Wonen voor iedereen

Aan de Henry Morganstraat, nabij de Reinaldstraat en Hekerbeekstraat, start de bouw van een sociaal duurzaam woonconcept. Een nieuwbouwproject met een duurzame programmering voor jong en oud. Het plan bestaat uit acht stadvilla’s en zes semibungalows.

“Een zeldzame kans voor veertien geluksvogels op vrijstaand wonen in hartje Valkenburg”, vult Nadja van Es aan. “Wonen in een omgeving die karakter en geschiedenis uitstraalt. De perfecte balans tussen een rustige woonomgeving en de dynamiek van de stad.Een plek waar geluk de ruimte krijgt.”

Naast de woningbouw wordt er ook veel aandacht besteed aan de openbare ruimte rondom de woningen. Deze groene ruimte zal de wijk naadloos verbinden met het stadscentrum en een aangename leefomgeving bieden voor zowel toekomstige bewoners als omwonenden. De veertien woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Jongen en zijn allemaal verkocht.