icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Startschot nieuwe woonwijk 'Op de Konie' Stevensweert

De gemeente Maasgouw, ontwikkelaar JPO en de toekomstige bewoners hebben gezamenlijk het startschot gegeven voor de bouw van achttien projectwoningen in de nieuwe wijk Op de Konie aan de zuidrand van Stevensweert. Vanaf het tweede kwartaal 2023 zullen de bewoners de fraaie twee-onder-één-kapwoningen in deze ruim opgezette nieuwbouwwijk betrekken.

Onder toeziend oog van de nieuwe bewoners sloegen wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw, Nadja van Es, directeur van initiatiefnemer JPO en Nino Debois namens de toekomstige bewoners symbolisch de eerste paal in de grond.

 “Een mooi moment voor Stevensweert”, licht wethouder Snijckers toe. “Al sinds de jaren tachtig van vorige eeuw wordt er over woningbouw op deze plek gesproken. Nu gaan daadwerkelijk de eerste palen de grond in en kunnen we eindelijk invulling geven aan extra woonruimte.”

Dorpse karakter

“Het wordt hier heerlijk wonen”, vult Nadja van Es aan. “Aan de rand van de dorpskern, met vrij uitzicht over het buitengebied en dichtbij natuurgebied de Molenplas. De wijk is opgezet met respect voor het typische dorpse karakter van Stevensweert, dat hiermee tot een fraaie afronding komt. Op de Konie wordt een groene én gezonde leefomgeving. Een plek waar geluk de ruimte krijgt.”

 “We zijn met name blij in een nieuwbouwhuis te kunnen gaan wonen”, aldus Nino Debois, mede namens zijn vrouw Abigail. “Alles in het huis is van deze tijd. We zijn van het gas af en gaan voor energie-neutraal wonen. Er zijn voldoende voorzieningen in de buurt en de rijke historie en mooie natuur zijn pluspunten”.

De achttien woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Jongen en zijn reeds allemaal verkocht.