icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Tuinen van Geluk

Een plek voor iedereen

Onlangs ontwikkelde JPO samen met 3W een concept voor ZOWonen en Wonen Limburg Accent voor de gebiedsontwikkeling aan de President Kennedysingel in Sittard.
Geïnspireerd door een gedicht van Toon Hermans en de eeuwenoude paadjes en groenstructuren van de nabij gelegen schootsvelden, voegden wij een nieuw hoofdstuk toe aan de Geheime tuinen in Sittard.
Een concept ‘Tuinen van geluk’ genaamd, over verbinding en bezinning. Over het al struinend over de gelukspaadjes stadsgenoten ontmoeten, over aandacht voor elkaar te hebben en om geluk te vinden door te delen. Een ambitie die maximaal verbindt: verbinden van gebieden en daarmee het verbinden van mensen. Zo ontstaat een groene én sociale leefomgeving. Een plek waarin de ontmoeting centraal staat. Er is ruimte voor iedereen. Naar de visie van Toon Hermans, zijn manier om het kleine te waarderen. In een ontmoeting, zo nu en dan een zonnetje en een glimlach. Geluk is een groot goed, maar schuilt vaak in kleine dingen.

Een gezonde leefomgeving

‘Tuinen van Geluk’ bestaat uit zeven woongebouwen, zorgvuldig gepositioneerd in het landschap. Op en tegen de halfverdiepte parkeergarages worden tuinen gerealiseerd. Hierdoor ontstaat een afwisselend woonlandschap, in wisselend reliëf, met een variatie aan tuinsferen, rustige en dynamische plekken. Een beeldentuin voor een moment van bezinning, een moestuin om samen te tuinieren en die uitnodigt om gezond te leven. Maar ook een natuurtuin die zorgt voor vergroting van biodiversiteit.  Maar samen vormen ze één geheel: Tuinen van Geluk. We creëerden een leefomgeving waar mensen en dieren zich thuis voelen, een leefomgeving die voor lange tijd het verschil kan maken. Een gezonde leefomgeving. Een bijdrage aan een groenere, duurzamere en gezondere stad.

Balans tussen droom en realisme

Gedurende het traject trokken we de conclusie dat voor ons de tendervoorwaarden helaas niet pasten bij onze ambitie voor deze bijzondere plek. Een keuze om niet af te wijken van onze eisen ten aanzien van een deugdelijk concept en uit respect voor onze opdrachtgevers hen uit te nodigen voor de integrale samenwerking. Alhoewel we hierdoor niet meer konden meedingen voor de winst van de uitvraag, zijn we oprecht trots op het resultaat. 
Ons plan probeert te inspireren en verwonderen. Een plan dat mensen sociaal verbindt. Een gezonde leefomgeving die voor lange tijd het verschil kan maken. Een plek om lief te hebben!

Team ‘Tuinen van Geluk’

Team Tuinen van Geluk bestaat naast JPO uit: 3W, DiederenDirrix, Felixx, Jongen, Aveco de Bonth en Zuiderlicht.