icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

VolkerWessels legt tweede Tiny Forest aan in Limburg

Als JPO zijn we trots onderdeel van VolkerWessels. Die trots heeft vandaag weer een extra boost gekregen met de aanplant van de tweede VolkerWessels Tiny Forest – ‘Groenland’ genaamd – hier in ons eigen Limburg. In het Maashofpark te Blerick gingen de leerlingen van de nabijgelegen basisscholen Klingerberg, Harlekijn en het Blariacum College vanochtend aan de slag met het planten van hun eigen bomen. Ze werden daarbij geholpen door enthousiaste buurtbewoners, wethouder Jacques Smeets van de Gemeente Venlo en Nadja van Es, directeur van JPO.

Tiny Forest

Tiny Forest is een minibos met inheemse bomen ter grootte van een tennisbaan. Ze vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een Tiny Forest wordt ook gebruikt als buitenleslokaal waar kinderen over de Nederlandse natuur leren en buurtbewoners elkaar op een prettige en gezonde plek kunnen ontmoeten. Zo creëren we plekken die mensen verbinden en verwonderen. Samen met de partners om ons heen bijdragen aan een gezonde leefomgeving.

Gezonde leefomgeving

Gezond leven is het vertrek- en eindpunt bij alles wat we doen. Zo ook bij het Veilingterrein in Venlo waar positieve gezondheid centraal staat. Samen met onze partners transformeren we het gebied naar een toekomstbestendige gezonde, groene en inspirerende omgeving waar je graag wilt werken, wonen, studeren of verblijven maar ook uitnodigt om te bewegen en te ontspannen. Een omgeving die goed is voor mens, klimaat en biodiversiteit én die mensen van ver uit de regio aantrekt.