icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Brunssum, Zorgplein Mijn

Door het vertrek van het ziekenhuis uit Brunssum dreigde voor de inwoners een groot deel van de basiszorg weg te vallen. Om die belangrijke zorgfunctie voor de toekomst veilig te stellen, zijn we in nauw overleg met de gemeente op zoek gegaan naar een duurzame invulling van deze locatie. Na een intensieve verkenning hebben we een visie ontwikkeld voor een gemeenschappelijke huisvesting, passend bij de maat van Brunssum.

Het Zorgplein, waar zorg, wonen en aanverwante functies samenkomen. Een plek waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten.

Naast de poliklinieken van het Atrium Medisch Centrum biedt deze locatie nu onderdak aan enkele huisartsenpraktijken, een apotheek, een tandheelkundig centrum en praktijken voor ergotherapie, fysiotherapie, verloskunde en logopedie. De gebruikers delen samen verschillende ruimten. Ruime zorgappartementen geven deze plek een nieuwe dynamiek.

Het Zorgplein is met recht een visitekaartje voor Brunssum en omgeving. De stad heeft er een parel bijgekregen. Belangrijker nog is dat hiermee belangrijke zorgfuncties voor de regio behouden zijn gebleven. Het Zorgplein heeft alleen maar winnaars gebracht.