icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Brunssum, Zorgplein Mijn

Na het vertrek van het ziekenhuis uit Brunssum dreigde de situatie dat een groot aantal basis zorgfuncties zouden wegvallen voor de inwoners. In nauw overleg met de gemeente zijn we op zoek gegaan naar partijen die samen een duurzame invulling zouden willen geven voor deze zorgbehoefte. Na een intensieve verkenningsperiode ontstond een visie die toeziet op gemeenschappelijke huisvesting voor zorg, wonen en aanverwante faciliteiten, passend bij de maat en schaal van Brunssum.

De locatie herbergt nu onder andere een apotheek, enkele huisartsenpraktijken, ergotherapie, fysiotherapie, verloskunde, logopedie, een tandheelkundig centrum en het Atrium Medisch Centrum voor poliklinische behandelingen. Samen delen ze een aantal faciliteiten. De dynamiek en levendigheid ontstond door toevoeging van een aantal ruime zorgappartementen. Door de transparantie en het open karakter werd ontmoeting volop gefaciliteerd.

Het Zorgplein is maatschappelijk relevant en is met recht een visitekaartje geworden voor Brunssum en omgeving. De zorgfuncties zijn voor de regio behouden gebleven en de stad heeft er bovendien een hoogwaardige invulling bij gekregen.