icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Eijsden, Nieuw Poelveld

Aan de rand van het karakteristieke plaatsje Eijsden, in het glooiende landschap van het Maasdal, ontwikkelden we met de gemeente en onze partners, een visie voor een nieuwe leefomgeving. Net zoals in Eijsden de natuur overal om je heen is, wordt ook Nieuw Poelveld aan drie zijden omringd door groen. Op deze manier gaat het plan geheel op in de bestaande omgeving.

Met respect voor het bestaande, dorpse karakter ontstond een nieuwbouwwijk van 650 woningen, waarbij door een gezonde mix van typologieën voor iedere doelgroep ruimte is. Nieuw Poelveld ontstond stap voor stap … op een organische manier, zoals een dorp in de loop der tijd ook vaak ontstaat. Wonen rondom het kloppende hart van de wijk … dichtbij devoorzieningen. Van een brede school, speelvoorzieningen en een bibliotheek tot een sportcentrum en diverse winkels.

Met de afronding in zicht mogen we nu al terugkijken op een geslaagde reis. De samenwerking met gemeente en onze partners is bijzonder goed verlopen, maar ook het eindresultaat maakt ons trots. Een zeer geliefde woonwijk die bruist op een zonnige dag. Met veel dynamiek rondom de school, het park en het nieuwe “dorpshart”. In Nieuw Poelveld is ruimte voor ontmoeting, ruimte voor elkaar!