icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Helden, Schrames

In nauw overleg met de gemeente ontwikkelden we een visie voor een nieuwe woonwijk, Schrames. Een dorps karakter en een naadloze aansluiting tussen het dorp en de omliggende natuur stonden hierbij voorop. Schrames als nieuwe leefomgeving die word omarmd door het boerenland en natuur aan de ene zijde en het karakteristieke dorp met haar voorzieningen aan de andere zijde.

De woonwijk voelt heel natuurlijk aan, een groene leefomgeving voor jong en oud. Een ontwikkeling voor Heldenaren, een wijk voor iedereen. Men voelt zich hier thuis. Met volop groen, aandacht voor wateropvang en infiltratie, veldjes om te ontmoeten en samen te spelen is een gevarieerde woonwijk ontstaan die haar voltooiing nadert. De natuur is als het ware in de wijk binnen gehaald. Wonen dichtbij de dorpse voorzieningen en de nabij gelegen Heldense bossen. De natuur is hier geen uitstapje, het is gewoon de eigen woonomgeving!