icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Stein, Winkelcentrum

Het winkelcentrum in Stein is na een grote brand in 2009 opnieuw ontwikkeld en volledig herbouwd. De brand had een grote impact op de samenleving, met de winkeliers in het bijzonder. Een lastige situatie die om snelheid, maar bovenal zorgvuldigheid vroeg. Focus lag daarbij in de afstemming en communicatie met retailers, omwonenden en andere betrokkenen. Een breed gedragen ontwikkelvisie, alsook de drive bij samenwerkende partijen, droegen voor een groot deel bij aan het feit dat we in korte tijd een mooi nieuw winkelcentrum hebben kunnen realiseren.

Het winkelcentrum doet nu recht aan de maat en schaal van Stein. Het is goed bereikbaar en kent volop parkeergelegenheid. Het kent een aantrekkelijke mix van detailhandel en sfeervolle horeca en heeft mede daardoor een sterke regionale aantrekkingskracht. Het is compact, heeft een menselijke maat en voelt open en licht aan. Door het toevoegen van nieuwe sociale, culturele én woonfuncties werd het weer het vitale, sociale hart van Stein.