icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Valkenburg, Diepengaerde

De verpauperde locatie van de voormalige Geulhal, die jarenlang dienst deed als evenementenhal en schaatsbaan, vroeg dringend om een transformatie. Vanwege de bijzondere ligging nabij het centrum, aan de voet van de Cauberg en langs de rivier de Geul voelden wij de verantwoordelijkheid om een plan te ontwikkelen dat aanspreekt voor nu en later.

In samenspraak met de gemeente en omwonenden is een visie voor een uniek woonmilieu ontwikkeld. Uitgangspunt hierbij was het realiseren van een stedelijk woonklimaat met een menselijke maat. Hiermee ontstond de kans om de aanwezige omgevingskwaliteit echt tot zijn recht te laten komen en waar mogelijk zelfs te versterken.

Dat is gelukt, door vijf solitaire woongebouwen op een weloverwogen manier te situeren in een groene parkachtige omgeving.

Diepengaerde is nu een leefomgeving die uitnodigt om te wonen, verblijven en ontmoeten. Dichtbij de stad én toch in het groen en aan het water. Bewoners genieten hier iedere dag weer van het uitzicht op het park, de rivier de Geul of de beboste hellingen van de Cauberg. Zij vinden hier hun ruimte voor geluk.