icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouw fase 3 Sjtadshaof in Roermond van start

Samen met de toekomstige bewoners hebben wethouder Dirk Franssen en Nadja van Es, directeur van projectontwikkelaar JPO, het startsein gegeven voor de bouw van twaalf woningen in de nieuwe wijk Sjtadshaof. De huizen worden dit voorjaar al opgeleverd. Er is er nog één te koop.

“Mooi dat we gestart zijn met weer een volgende fase in het plan Sjtadshaof”, aldus Dirk Franssen, wethouder economie, stedelijke ontwikkeling en financiën van Roermond. “Dit is weer een bijdrage aan de invulling van de ambities uit ons coalitieakkoord om nieuwe woonruimte te realiseren. En dat ook nog eens op een prachtige locatie.”

 Sjtadshaof is een nieuwe wijk in wording aan de zuidoostkant van Roermond. Het is een ruim opgezet plan, boordevol groen. De wijk wordt aan verschillende kanten omringd door bossen, heidevelden en de Maasnielderbeek.

MorgenWonen

De woningen zijn ontwikkeld volgens het innovatieve MorgenWonen-concept van VolkerWessels, waar JPO deel van uitmaakt. Deze woningen zijn geprefabriceerd in de fabriek onder optimale omstandigheden, waardoor de kwaliteit hoog is, de prijs betaalbaar en de bouwtijd buiten maar vier maanden bedraagt.

Nadja van Es, directeur van projectontwikkelaar JPO: “We laten graag iets na wat ertoe doet en voor lange tijd het verschil maakt. Woningen die duurzaam en bereikbaar zijn voor iedereen. We zijn blij om de start van de bouw van een nieuw thuis samen met de bewoners te vieren en buren de gelegenheid geven elkaar vast te leren kennen. Want de woningen zijn dit voorjaar al klaar. Zo ontstaat ruimte voor geluk.”

Ter gelegenheid van de start van de bouw zetten toekomstige bewoners hun namen op een prefab element, zodat hiermee een tastbare herinnering voor de toekomst ontstaat.

“Voor ons is dit een hele leuke plek”, vertelt Maikel Somers, die samen met zijn vrouw Tugba Tanburoglu, koper is van de eerste kavel in de nieuwe wijk. “Er wonen veel familie en vrienden in de buurt en het is een centrale plek. Goed voor werkgelegenheid, keuze uit scholen en dichtbij de gezelligheid van het centrum van Roermond. En wat voor ons ook belangrijk is, is dat het een huis voor de toekomst is. Zuinig met energie en van het gas af. Alles bij elkaar geeft het ons een erg goed gevoel.”

Nog eens 37 woningen

In fase 1 en 2 van Sjtadshaof zijn reeds 71 woningen gerealiseerd. Na de bouw van de woningen uit fase 3 rest nog een laatste fase, waarvoor nog eens 37 woningen in ontwikkeling zijn. De verkoop hiervan start nog dit voorjaar.

Het laatste huis uit fase 3 is te koop via Jack Frenken Makelaars en Adviseurs en via Damen Makelaardij.

Meer informatie is te vinden via: sjtadshaof.nl.