icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

VolkerWessels legt derde Tiny Forest aan in Limburg

Als JPO zijn we trots onderdeel van VolkerWessels, die trots heeft weer een extra boost gekregen. Op Nationale boomfeestdag werd alweer de derde VolkerWessels Tiny Forest – ‘Breuker buusjke’ genaamd – hier in ons eigen Limburg aangeplant. Op het schoolplein van basisschool De Mheyster in Hoensbroek gingen de leerlingen aan de slag met het planten van hun eigen bomen. Ze werden daarbij geholpen door wethouder Jordy Clemens van de Gemeente Heerlen en Nadja van Es, directeur van JPO.

Tiny Forest

Tiny Forest is een minibos met inheemse bomen ter grootte van een tennisbaan. Ze vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het Tiny Forest is een buitenleslokaal waar kinderen over de Nederlandse natuur leren en buurtbewoners elkaar op een prettige en gezonde plek kunnen ontmoeten.

Wethouder Onderwijs Jordy Clemens: “We konden niet wachten op de opening van het vergroende schoolplein en de Tiny Forest op Basisschool De Mheyster. Met het vergroenen van scholen in Heerlen zien we een mooie toekomst en een groenere wereld, klaar om door iedereen ontdekt te worden!"

Gezonde leefomgeving

Daarmee sluiten Tiny Forests naadloos aan bij hoe wij bij JPO in het leven staan. We willen iets nalaten wat er toe doet, plekken die meer geven dan nemen. Mensen verbinden en verwonderen. Samen met de partners om ons heen bijdragen aan een groene en gezonde leefomgeving. Natuur maakt daar een essentieel onderdeel vanuit.

"Als ontwikkelaar benadrukken we dat een gezonde leefomgeving essentieel is voor het welzijn van mensen. Door het vergroenen van schoolpleinen, het verbeteren van luchtkwaliteit en het vergroten van biodiversiteit, investeren we niet alleen in de fysieke gezondheid, maar ook in het bewustzijn van de jongere generatie over het belang van de natuur." aldus Nadja van Es, Directeur JPO.

Tiny Forest geeft toekomstige generatie het belang van natuur mee

VolkerWessels, de grootste bouwer van Nederland, heeft samen met IVN Natuureducatie het initiatief genomen om meer natuur toe te voegen aan woonwijken en kinderen al jong het belang van natuur mee te geven door hen er iets over te leren en actief bij te betrekken. Daarnaast stimuleert een Tiny Forest de biodiversiteit, zorgt het groen voor extra waterbergingscapaciteit, verbetert de luchtkwaliteit en wordt hittestress tegengegaan.