icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Met Veilingterrein schrijft JPO geschiedenis in Venlo

In de wintereditie van VG Visie's Wintergasten (Wonen & Zorgvastgoed) staat een uitgebreid interview met directeur Gard Stals en ontwikkelingsmanager Bas Rijken over de herontwikkeling van het Veilingterrein in Venlo.

Ontwikkelen? Mooi, maar voor JPO niet de essentie en geen doel op zich. Ons geluk gaat over mensen. We willen iets nalaten wat er toe doet, iets toevoegen wat er nog niet is. Leefomgevingen die voor lange termijn het verschil maken in een stad of regio. Plekken creëren waar geluk de volle ruimte krijgt. Met de herontwikkeling van het Veilingterrein in Venlo voegen we op unieke en baanbrekende wijze de daad bij het woord.

Samen durven dromen

Het huidige terrein van zo'n 70.000 vierkante meter asfalt en oude veilingloodsen wordt getransformeerd naar een groene leefomgeving. Slechts zo’n 30 procent van het oppervlakte wordt namelijk bebouwd in gestapelde vorm. De overige 70 procent is gereserveerd voor ‘openbare ruimte en groen’. Schrijft JPO geschiedenis met de herontwikkeling van het Veilingterrein in Venlo? Stals aarzelt even, omdat het grote woorden zijn. ‘Ja, ik durf te stellen dat we geschiedenis schrijven. Niet alleen in Venlo, maar in heel Limburg en misschien zelfs ver daar buiten. Omdat we hier de droom verwezenlijken van een groot aantal partners op het vlak van wonen en zorg. Omdat we een complexe opgave weten te versnellen door aan de voorkant de duurzame samenwerking op te zoeken, met gebiedspartners en met potentiële eindgebruikers. Maar bovenal omdat we bij Veilingterrein Venlo allemaal willen laten zien hoe de wereld eruit zou komente zien wanneer je ‘helemaal opnieuw’ zou mogen beginnen. Hoe we willen wonen, werken en leren. Hoe we willen leven. Een plek waar bewoners, bedrijven en scholen samen een gezond en innovatief leefgebied creëren. Met het glas halfvol en een onbevangen blik.’

" Wat nu nog een grote versteende vlakte is, moet uitgroeien tot een nieuwe, iconische entree van de binnenstad van Venlo"
Bas Rijken - Ontwikkelingsmanager JPO