icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bestemmingsplan woonwijk Urmond Lindehagen onherroepelijk, verkoop gestart

Met het intrekken van het laatste bezwaarschrift bij de Raad van State, is de verkoop van de ‘groene en gezonde’ woonwijk Lindehangen in Urmond van start gegaan. Met het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan wordt de bouw van 50 woningen mogelijk gemaakt, waartoe projectontwikkelaar JPO op zaterdag 28 oktober is gestart met de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 10 november definitief inschrijven om een woning in Lindehagen te kopen.

De 50 woningen van Lindehagen verrijzen aan de dorpsrand van Urmond, precies op de grens van het buitengebied. De nieuwe woonwijk kent een dorpse maat en schaal. Er is ruimte voor jong en oud met starterswoningen, ruime twee-onder-één-kapwoningen, moderne vrijstaande woningen en unieke ‘schuurwoningen’. Deze schuurwoningen hebben door de grote raampartijen en alzijdige oriëntatie een prachtig landelijk uitzicht met grote kavels. Alle woningen – in de verkoop voor 295.000 tot 655.000 euro – worden energiezuinig (energielabel A+++) en door conceptuele bouw gerealiseerd, waardoor ze relatief snel gebouwd kunnen worden.

Lindehagen kenmerkt zich door het landelijk karakter, dat geïnspireerd is op het boerenverleden, met een moderne knipoog. Eigentijdse architectuur, Limburgse hagen, lokale bomen en bloemrijke bermen kleuren de wijk groen. Middenin komt een fraai park met veel waterpartijen. Niet alleen bedoeld als uitnodiging om te wandelen, spelen of te genieten van de avondzon, maar ook erg belangrijk voor de opvang van regenwater, het voorkomen van wateroverlast en het zorgen voor verkoeling in de zomer.

Boerensfeer

“Je woont hier straks prachtig aan de rand van het dorp, als ware het op een boerenerf. Midden in het groen en toch dicht bij de voorzieningen”, aldus Nadja van Es, directeur van projectontwikkelaar JPO en zelf inwoner van Stein. “Het wordt een groene en gezonde leefomgeving die de boerensfeer van vroeger uitstraalt en bijdraagt aan het welzijn van de toekomstige bewoners. Een plek waar geluk alle ruimte krijgt.”

 

Verkoop

Lindehagen is sinds zaterdag 28 oktober in de verkoop. Via Lindehagen.nl is alle informatie over de woningen te vinden, zoals de (keuken)brochure, verkoop(optie)tekeningen en prijzen. Via deze site kunnen geïnteresseerden zich ook tot en met 10 november online inschrijven. Na afloop van de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen aan de inschrijvers.

Voor meer informatie en vragen: Damen Makelaardij en Tijs & Cyril Makelaardij.