icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Samenwerkings- overeenkomst Bramert Noord

Onlangs is door gemeente Stein en ontwikkelaar JPO de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van een nieuwe woonomgeving in Urmond. In de wijk van 50 woningen krijgt de natuur volop de ruimte en ligt de nadruk op landelijk wonen. JPO verwacht in het najaar van 2022 te kunnen starten met de verkoop.

Bramert Noord wordt een bijzondere woonomgeving van hoge kwaliteit. “Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst hebben we echt een mijlpaal bereikt. We hebben lang gepraat over Bramert Noord en we gaan nu eindelijk richting uitvoeringen van 50 woningen met voor ieder wat wils”, aldus Danny Hendrix, wethouder Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu van gemeente Stein. “Het agrarische landschap wordt aangevuld met bloemrijke bermen, een grote variatie aan bomen en typisch Limburgse gemengde hagen. Deze aandacht voor biodiversiteit en duurzaamheid zorgen ervoor dat de gemeente Stein en in het bijzonder Urmond straks een prachtige plek om te wonen rijker is.”

Groene en gezonde omgeving

Met respect voor het boerenverleden en een visie op de toekomst zijn de woningen ingepast in de landschappelijke visie. Centraal punt van de wijk wordt een fraai park. “Dit nodigt niet alleen uit om naar buiten te gaan, lekker te gaan spelen of anderszins in beweging te komen”, vult Nadja van Es, directeur van JPO aan. “Het speelt ook een belangrijke rol in bijvoorbeeld de opvang van regenwater, het voorkomen van wateroverlast en het bieden van verkoeling in de zomer.”

Het aanbod in de nieuwe wijk wordt een mix van starters-, twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. In de zogenoemde ‘dorpsmantel’ worden levensloopbestendige schuurwoningen gebouwd.

Landelijk karakter

JPO en de gemeente Stein hebben afgelopen jaar, samen met Bureau Verbeek en CB5, de landschappelijke visie en het stedenbouwkundig plan uitgewerkt voor deze nieuwe woonomgeving met landelijk karakter. Daarbij is diverse keren overlegd met omwonenden van het plangebied. Wethouder Hendrix: “We vinden het belangrijk omwonenden te betrekken bij deze plannen.”

Inmiddels ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden de plannen inzien en met vragen terecht bij de gemeente. Ondertussen wordt het ontwerp voor de openbare ruimte en de verschillende woningen verder uitgewerkt.

Ruimte voor geluk

Nadja van Es: “Je woont hier straks prachtig aan de rand van het dorp, midden in het groen en toch dicht bij de voorzieningen. Een gezonde leefomgeving die de boerensfeer van vroeger uitstraalt en bijdraagt aan het welzijn van de toekomstige bewoners. Een plek waar geluk alle ruimte krijgt.”